Kuohun Tasoittava juostu

Markku Savioja
13.7.2024

Kuohun Tasoittava juostiin tänään jo seitsemättä kertaa Vaajakosken yleisurheilustadionilla. Tasoittavan jujuhan on siinä, että lopputulos määräytyy laskennallisen ikähyvityksen mukaan, eikä maaliintulojärjestys näin ollen (välttämättä) kerro lopullista sijoitusta. Voit siis taistella kilpailun voitosta vaikka olisit joukon viimeisenä. Ikähyvitystä annetaan naisille 35 vuotiaasta ja miehille 37 vuotiaasta alkaen. Hyvitys määräytyy WMA:n tilastojen mukaisesti, tuolta löytyy aiheesta lisää tietoa -> https://mastersrankings.com/new-age-grades/

Tänään vitosen juoksi kellolla mitattuna nopeiten JKU:n Andras Pauko (16.08,4), naisten sarjan nopein oli Laura Manninen KU-58 (17.24,3).

Mutta mutta. Ikähyvitettynä miesten sarjan voittoon juoksikin tänään Koiviston Kipinän Tarmo Hyttinen. Tarmolla on ikää 56v ja kellolla mitattuna aikaa kului vitoseen 18.24,0 jolla maaliin tultiin kahdeksantena. Ikähyvityskerroin huomioiden lopputulos oli kuitenkin huikea 15.30. Miesten sarjan kakkonen, paljain jaloin kirmannut Antti Nisonen MiKV (47v) juoksi ikähyvitettynä 15.36 (kello 17.03,6). Kolmas oli Harri Metsäranta JKU (45v) ikähyvitysajalla 15.42 (kello 16.52,1).

Naisten sarjassa Laura Manninen (51v) oli sekä kellolla mitattuna, että ikähyvitettynä (15.15 !!) varsin ylivoimainen voittaja. Toiseksi kilpailussa tuli Katja Järvelä JKU (51v) ikähyvitysajalla 17.04 (kello 19.27,9). Kolmanneksi juoksi Heli Sampolahti-Hänninen HiMa (35v). Helin ikähyvitys oli melko pieni, vain kolme sekuntia. Ikähyvitysaika 18.49, kellolla 18.52,0.